You are currently viewing Nyhedsbrev – December 2020

Nyhedsbrev – December 2020

  • Post category:Nyheder

Jul og Corona

Bestyrelsen for Højskoleprojekt Lolland-Falster – Madens internationale højskole – har arbejdet ihærdigt i de forløbende måneder på trods af, at Danmark er hårdt ramt af Corona, som alle andre i hele verden. Coronaepidimiens genopblussen har medført

• at der er indført mundbind indendørs, hvor der er offentlig adgang,
• restauranter skal lukke kl 22,
• forsamlingsforbud for mere end 10 personer
• lokale nedlukninger af skoler
• lokale forbud mod offentlig transport
• og sidst aflivning af alle mink i Danmark

Det gør at vi hele tiden må tilpasse vores møder og aktiviteter efter de påbud der kommer. Det betød, at vores sidste bestyrelsesmøde igen blev afholdt online.

Vi har over sommeren ændret lidt på vores struktur. Vi har fået etableret en Projektgruppe med Nikolaj Frost (tidligere projektkoordinator), Malthe Borch (FabLab RUC BioFabLab coordinator), Katharina Fredslund (Madantologi, samarbejder med sin partner Diego for Pasta Principato på Fejø).

Projektgruppen skal arbejde med målgruppen, indholdet og strukturen for højskolen. De har allerede produceret en ”hvidbog” med overordnet indholdsbeskrivelse og en beskrivelse af lokalebehovet for højskolen.

Den nye organisering betyder også, at vi afholder to slags møder
• Bestyrelsesmøder kun for Bestyrelsen
• Fællesmøder for Projektgruppe og Bestyrelsen

Vi har desværre ikke kunnet møde Projektgruppen ansigt til ansigt på grund af Corona, men vi ”mødtes på ZOOM” og fik præsenteret os for hinanden og drøftet Projektgruppens hvidbog. Vi har aftalt at mødes på Søllestedgård i januar til næste fællesmøde, som kan holdes her med de nuværende Coronarestriktioner.

(Hos Den Grønne Verden på Søllestedgaard Gods dyrker de håndlavede grøntsager, urter og blomster efter biodynamiske principper. Der skabes saft og kraft fra sol, vind, regn, skiftende temperatur og god, lollandsk muld. Alt dyrkes på åben mark, og gødes kun med hestemøg og lidt vand i de meget tørre perioder.)

Bestyrelsen er stadig rundt og se på mulige ejendomme til højskolen. Vi har fået 200.000 kr. fra Grønt Center til at undersøge muligheden for at bruge deres bygninger til vores højskole.

Vi er ved at få kontakt til forskellige ejendomskyndige, blandt andet en arkitekt, for at få dem til at løse opgaven.

Vi ønsker derfor alle vore venner God Jul!