You are currently viewing Langt sommerkursus

Langt sommerkursus

Kursusinformation

Estimeret tid: 7 uger

Sommerkurset slår forskellige temaer an, som tager udgangspunkt i sæsonen i både mark og køkken, og giver et indblik i – og forståelse for sæsonens muligheder og processer. Kurset giver en masse plads til selv at fordybe sig i processerne og forfølge egne interesser og idéer i mark, køkken, værksteder og madværksteder. I linjefagsblokken vil hver uge have forskellige selvstændige temaer, som relaterer sig til vores forhold til mad, og hvad det vil sige at arbejde med fødevarer. Derudover vil der på tværs af ugerne være fokus på at dyrke, høste og bruge sæsonens råvarer. Der vil være indspark udefra, ekskursioner til lokale producenter og køkkener for at give kursisterne indsigt i en hverdag med mad. Samtidig vil der være et sammenspil med de løbende sommerkurser, ift. foredrag og fælles aktiviteter.

UgeLangt SommerkursusKøkken, Jord & Natur
1At dyrke og leve af jordenIntroduktion til dyrkning af jord, afgrøderne, samspil med køkken, kompostering. Processer og tanker fra jord til bord. Introduktion til madværksteder.
2Sæson i KøkkenetArbejde med sæsonens muligheder, smage og teknikker til at få sæsonen til at træde frem. Fokus på fremstillingshåndværk (syltning, fermentering, mm.). 
3Samspil med naturenFokus på naturtyper og naturpleje, ekskursion(er) rundt i (sommer)landskaberne, sanke, overnatte ude, lave mad over bål
4Det lokale og småskala produktionKigge på betingelserne for at producere småskala, fordele og ulemper.
5Videnskab & EksperimenterDykke ned i naturvidenskaben bag processer i både jord, fremstillingshåndværk og køkkenet, og eksperimentere mere med processerne
6Klima, bæredygtighed & FødevaresystemerFokus på fødevareproduktion og -forbrug ift. klima, bæredygtighed mv.
7Høsten og det store måltidFokus på høst, forråd, fællesskab og det store (fest)måltid i sæson
Dette kursus har ikke nogen sektioner.