Livet på Lollands Højskole

LIVET PÅ Lollands Højskole

Livet på Lollands Højskole skabes i fællesskab mellem elever, lærere og andre, der tager del i højskolelivet. Det er fest og fordybelse. Varige venskaber og vidensbegær. Afsøgende og almendannende. Det er hverdag og oplevelser ud over det sædvanlige. 

Hverdag og skema

På de lange kurser er hverdag struktureret efter et fast skema (se nederst på siden). Dagene består af faste måltider, morgensamling, undervisning, og fællestid. Vi har fællestid tirsdag og torsdag eftermiddag og onsdag aften. Her er der tid til at tale om livet på højskolen, give et nap med i køkkenet eller på marken, eller udvikle egne projekter. Værkstederne er også åbne efter aftensmaden. 

Måltiderne bliver serveret i spisesalen. Det er muligt at vælge vegetarisk eller vegansk kosthold, uden at det koster mere. Gør os gerne opmærksom på eventuelle allergier eller lignende når du tilmelder dig.

Langt størstedelen af undervisningen foregår på hovedfag og valgfag i mindre hold, men vi mødes også til fælles bevægelse og bogruppemøde om onsdagen, og til andre faglige og sociale fællesaktiviteter i løbet af ugen. De fleste uger følger det ovenstående skema, men engang imellem holder vi fællesuger og arbejder sammen på større projekter. 

Undervisningssprog

På Lollands Højskole er både danske og internationale elever, med en overvægt af danske elever. Undervisningssproget er som udgangspunkt dansk, men der tages højde for at dansk ikke er alles modersmål, så højskolen kan rumme en flersproglighed. Kurserne er tilrettelagt så de er tilgængelige for alle elever, uanset modersmål, og vi skaber et fælles sprog om det faglige indhold.

Mangfoldighed

Højskolen er dit hjem når du er her, og vi gør os meget umage med at skabe et sted, hvor alle føler sig set, hørt og forstået uden at vi behøver at være enige om alt. Vi gør vores bedste for at fremme og skabe plads til mangfoldighed og diversitet blandt lærere og elever. Her kan du komme med alt det der er dig, og blive favnet af højskolefællesskabet. 

Vejledning 

Når du tager et af vores lange kurser inviteres du til en vejledningssamtale i begyndelsen og slutningen af dit ophold. Vejlederen er en af dine linjefagslærere. Samtalen kan både handle om formel uddannelse og arbejdsliv, men kan også være en uformel snak om din vej videre i livet, om livsmestring og livsførelse. Det er helt op til dig. 

Mentorordning

Giver det mening for dig at gøre et højskoleophold til en del af din uddannelsesplan? Højskole er for alle, også for dig uden ungdomsuddannelse. Lollands Højskoles mentorordning varetages af højskolens pædagogiske personale, der er uddannet til det. Før dit ophold møder du din mentor, som har sat sig ind i din uddannelsesplan og højskoleopholdets formål heri. Sammen udformer vi en elevplan for dit højskoleophold, tilpasset til dig.

EN ALMINDELIG UGE PÅ Lollands Højskole