Om Lollands Højskole

OM Lollands Højskole

Lollands Højskole er Danmarks nye højskole for jord, mennesker, måltider og naturvidenskab. Vi åbner højskolen for det første lange hold i januar 2024, og tilbyder både lange og korte kurser.

På Lollands Højskole kan du lege med og fordybe dig i madlavning, jordbrug, naturvidenskab og samfund sammen med skolens lærere og andre elever. Fællesskabet er afgørende for at tænke, leve og handle det, vi drømmer om. Vi drevet af nysgerrighed. Hvadend den er rettet mod at skabe smukke kager, nørde mikrobiologi, lave klimaaktivisme eller få praktisk håndelag udi selvforsyning, er nysgerrigheden vores rettesnor. 

Mad er natur, mad er kultur, mad er videnskab og sanselighed. Mad kan bringe os sammen og mad kan skille os ad. På Lollands Højskole forstår vi verden gennem mad. 

På Lollands Højskole bringer maden os sammen i mangfoldige og nysgerrige fællesskaber. Vi lærer om mad med vores hænder, hoved og hjerte og undersøger den på tværs af fagdiscipliner. Vi er et levende og legende laboratorium, som dyrker handlekraft hos individer, i fællesskaber og i vores fødevaresystemer. 

Højskolen ligger i Søllested, midt på Lolland, omringet af Danmarks fedeste muld. Til skolen hører en stor park og en hektar landbrugsjord som indgår i undervisningen. Skolen bærer præg af at ligge på Sydhavsøerne – en del af Danmark som har en særegen historie med mad og landbrug. 

En hjørnesten i samværet på Lollands Højskole er den demokratiske samtale. Den spiller en væsentlig rolle i nutidens højskoleånd, fint akkompagneret af oprigtig nysgerrighed og mangfoldighed.

Tilmeld dig Lollands Højskoles nyhedsbrev

Vi sender løbende nyhedsbreve ud med informationer om kommende kurser og andre interessante aktiviteter på Lollands Højskole.

TILMELD NYHEDSBREV
We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing.
Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.