Priser og faciliteter Lollands Højskole

PRISER OG FACILITETER

Priser

Ugeprisen på de lange kurser er 1750 kroner. Forårsholdet på 22 uger koster således 38.500 kr mens efterårsholder på 18 uger koster 31.500 kr. 

Som udgangspunkt deler eleverne på lange kurser værelser, men det er muligt at betale 100 kr i tillæg for enkeltværelse.

Hvis du har brug for økonomisk støtte til at betale højskoleopholdet, vil vi meget gerne hjælpe med at afklare, om der findes støttemuligheder der er relevante for dig.
Det er også muligt at komme på Lollands Højskole som pitstop-elev, hvis du af den ene eller den anden grund har brug for en pause fra din uddannelse.
Skriv en mail til kontakt@lollandshojskole.dk for at høre mere om støttemuligheder og pitstop-ordningen.

Priser og informationer om værelser for korte kurser findes under de enkelte kurser. 

Værelser

Der er plads til 60 elever på skolen, fordelt på enkeltværelser og dobbeltværelser. Værelsesgangene ligger fordelt på 1. og 2. sal i hovedbygningen og i de to fløje. Værelserne er enkelt indrettet med enkeltsenge, skabsplads og belysning – med plads til at du kan sætte dit præg på dit eget værelse. Tæt på alle værelser er bad og toilet.

Desværre kan vi på nuværende tidspunkt ikke tilbyde værelser med kørestolsadgang. Vi arbejder på at gøre skolen mere tilgængelig.

Fællesområder

Fællesområderne tæller opholdsrum med tekøkken på værelsesgangene. Fælles vaskeri, træningsrum og lounge. Fest – og foredragssal, spisesal, og værksteder. Det er alle højskolens kringelkroge, ude og inde. På fællesområderne er rum til at være. Alene og i fællesskab. Der er plads til at læse bøger, spille spil, synge, løse kryds og tværs, feste, holde filmaftener, til at lytte og samtale.

Marken og parken

Udendørs kan du tilbringe tid på marken og i parken. På marken er plads til at så, plante, dyrke og høste afgrøder. Parken er et rekreativt område der bliver holdt efter devisen ‘vild med vilje’. Parkens gamle træer, hyggelige kringelkroge, planter og blomster i mangfoldighed giver plads til ro og fordybelse. Vi prioriterer livet i det fri, når det giver mening, både i- og uden for undervisningen. 

Fagmiljøer

Undervisningen udfolder sig i fire forskellige fagmiljøer. Fagmiljøerne er højskolens faglige hjerte, og hvert fagmiljø er indrettet til en særlig måde at anskue, handle i- og interagere med verden på. De fire fagmiljøer er Jord & frø. Mennesker og måltider. Madhåndværk og gastronomi. Mikrober og molekyler. Hvert miljø er indrettet med øje for miljøets særlige æstetik, og består både af klassiske undervisningslokaler, værksteder, laboratorier og frirum til fordybelse. 

Rum til at skabe

Lollands Højskole er en ny folkehøjskole. Skolens værelser, lokaler og faciliteter har ikke en lang, traditionsrig historie og veletablerede rum bag sig. Til gengæld er der muligheder for at sætte præg på skolen. Både på dit eget værelse, på fællesarealer og på fagmiljøer. 

Lollands Højskole
Lollands Højskole - Kurser